dinsdag 29 maart 2011

Uit eten in Zaltbommel

Met R. en B. uit eten in Zaltbommel, bij de Eetgelegenheid aan de Waterstraat.
Ooit hier al eens gedrieën gegeten een jaar of wat geleden, wat we toen gegeten hebben weten we geen van allen meer. Maar dat het destijds lekker was kunnen we ons nog wel herinneren.
We hebben hier destijds voor het eerst echt goede witte wijn uit Zuid-Limburg gedronken, van een Pinot Blanc druif als ik me goed herinner. Ze was zelfs zo goed dat ik deze wel naar Frankrijk zou durven meenemen om ze daar aan vrienden te laten proeven.
Zo zitten we erbij.....
We besluiten ons te laten verrassen door de chef.
Chef!
Dat was de moeite waard, want we eten heerlijk, vooraf een timbaaltje van heek met salade, en daarna zeewolf gebakken in een plakje Parmaham en kaviar van aubergine.
Heek                                           Zeewolf
We drinken er heerlijke witte huiswijn uit de Languedoc bij. De bediening is aardig en attent zonder te overdrijven.
B. aan de eendenborst, nee dit is geen inktvis!
Als hoofdgerecht hebben we knapperig gebakken eendenborst met een glas rode huiswijn, ook weer uitstekend. Als dessert witte en bruine mousse au chocolat en wat bessensorbet met een glas Griekse dessertwijn die deed denken aan de wel erg zoete Beaumes de Venise.
Komen we terug? Ja natuurlijk!
Eetgelegenheid aan de Waterstraat, Zaltbommel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen