De smaak was echter geweldig, de taart proefde helemaal niet naar cake, ik proefde amandel met een vleug sinaasappel, beetje bitter en zoet en de textuur was heerlijk in je mond en deed zeker niet droog of vettig aan. Een vriendin had de taart voor haar gebakken en ze zou het allemaal voor me navragen.
Zover kwam het echter niet, een paar dagen geleden vond ik ergens op internet een recept en dat heb ik wat aangepast en geprobeerd, ik was zeer tevreden met het resultaat.
- 3 ons amandelen liefst ontdaan van schil, of amandelpoeder
- 6 eieren
- 175 gram rietsuiker
- 5 clementines ongeveer 350 gram
- 1 flinke theelepel bakpoeder
- boter om in te vetten
De clementines goed schoon boenen en vervolgens met schil en al gedurende 2 uur zachtjes laten koken, daarna in vieren snijden goed laten afkoelen en fijn malen met de keukenmachine.
De fijngemalen amandelen heb ik even kort geroosterd, wel oppassen dat je dit niet te lang doet!
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vermeng de eieren met de rietsuiker en klop dit met de mixer tot een luchtige massa, doe er vervolgens het amandelmeel met de bakpoeder bij, weer kloppen en als laatste het clementinemengsel er doorheen scheppen.
De mandarijnen na het koken fijnmalen in mijn bejaarde Moulinex |
Amandelmeel zachtjes roosteren... |
Vervolgens gedurende een uur afbakken in het midden van de oven, na een minuut of 25 de bovenkant afdekken met alu-folie om zwartblakeren aan de bovenzijde te voorkomen.
Af laten koelen alvorens de springvorm te openen.
Springvorm van 29cm merk Pyrex. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten