Appelcider die ik gebruik is zelf gemaakt, daarover meer als de tijd om cider te maken daar is, maar cider uit de winkel voldoet ook, alhoewel het aanbod in Nederland vrij mager is. Houdt 2 dl cider over in de fles en bewaar die voor het maken van de saus op het eind, maak met de rest van de cider de marinade.
Voor de marinade:
- Appelcider brut of demi-sec, 1 fles
- peperkorrels
- tijm en laurier
- scheutje olijfolie
- paar takjes verse dragon fijngehakt
- stuk winterwortel in plakjes
- 1 fijngesneden ui
Leg de stukken kip als ze gaar zijn op een schaal en houdt ze warm, fruit een zeer fijngesneden sjalotje in wat boter, voeg wat farine fluide toe of gewone (patent)bloem, laat garen en voeg wat cider toe, breng op smaak met wat vers gemalen peper en maak een mooie saus!
Schenk de saus over de kip of parelhoen en garneer met wat verse dragon en fijngehakte verse bieslook!
Room is echt niet nodig en voegt weinig toe wat mij betreft.
Kip of parelhoen op z'n Normandisch, de streek van de Cider. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten