zondag 22 mei 2011

Snelle Tarbot met Hollandaisesaus

Misschien wel de lekkerste platvis die er bestaat, maar waarschijnlijk ook de duurste...maar soms moet je geluk hebben.

Vriendin B. 'vond' er een op de markt, een kleintje voor maar 8 euri! Tegenwoordig wordt ie ook gekweekt, we weten niet of de onze uit een kwekerij kwam, maar ze smaakte in ieder geval geweldig.
Daar ik er al een lange dag op had zitten mocht het bereiden niet te lang duren vond ik.
dus besloot het beest in een braadslee te leggen en te omringen met wat eenvoudige groentes zoals wortel tomaat en uien, kruiden met verse basilicum. Wat peper en olijfolie erover en toen hup de oven in op zo'n 180˚ en dat voor een minuut of vijftien à twintig. Intussen een paar aardappelen in de schil koken en wat sla wassen.
Tarbot klaar voor de sauna!

Toen alles in gereedheid gebracht om de Hollandaise saus te prepareren, au-bain-marie pan op heel laag vuur, eigeel erin met 1 eetlepel water en een beetje peper en zout. Alles met de garde goed door elkaar kloppen.
Hollandaise saus, vooral niet te heet laten worden!

Ongeveer 75 gram ijskoude boter in kleine stukjes er één voor één doorheen kloppen, de eetlepel water aan het begin van het proces zorgt ervoor dat saus goed emulgeert en dus een mooie egale massa wordt. Als alle boter er doorheen geklopt is, beetje bij beetje wat citroensap en cayennepeper toevoegen en proeven.
Snel fileren om te voorkomen dat ie afkoelt.

Tarbot fileren, saus erover, de groentes uit de braadslee erbij en aan tafel!
Tarbot met Hollandaise saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten