Cuisine Pratique

Een poging om regelmatig over eten te schrijven.

vrijdag 10 mei 2019

Ceasar Salad

›
Iedereen kent tegenwoordig de   caesarsalade,   bij onze landelijke grootgrutter en zelfs bij één van de Duitse prijsvechters liggen de...
dinsdag 7 augustus 2018

Baba au Rhum

›
Zelfs de kleinste patisserie had ze in de etalage liggen. Ze behoren tot de klassiekers van de Franse banketbakkers. Natuurlijk nie...
donderdag 11 augustus 2016

Limoncello

›
Toen ik in de gevangenis woonde, had mijn citroenplant zijn eigen cel, vooral in de winter deed ‘m dat erg goed. Koel en toch veel licht. ...
1 opmerking:
zaterdag 9 april 2016

Chou Rouge et Chicons

›
De uitgestrekte velden rodekool op de vette klei van Noord-Holland doen denken aan een school paars aangelopen reuzeoctopussen. De Romeinen...
1 opmerking:
maandag 22 februari 2016

Rillettes de Porc

›
Rillettes, u zou nog denken: hij bakt alleen maar taarten, nee hoor, niets is minder waar, er staan altijd verschillende gerechten in de s...
3 opmerkingen:
maandag 8 februari 2016

Paris - Brest

›
Zoals de televisie nu van alles verzint om aan kijkers te komen, deden de kranten en tijdschriften dat aan het begin van de vorige eeuw om a...
maandag 25 januari 2016

Tarte au Citron Meringuée

›
Daar ik gedwongen was om al mijn citroenen te oogsten deze winter, probeer ik er van alles van te maken. De plant moet hoognodig gesnoeid wo...
1 opmerking:
›
Homepage
Internetversie tonen

Over mij

Mijn foto
eric
Utrecht, Netherlands
Daar ik in de voorgaande jaren langzaam maar gestaag was aangekomen begon ik in januari 2010 met hardlopen. Bovendien probeerde ik minder te eten en te drinken. Niet meer dan 100 gram vlees, vis of gevogelte bij de warme maaltijd en nog maar 2 glazen wijn erbij. Al met al een behoorlijke opgave voor iemand als ik, gek op lekker eten en drinken. Vaak viel dat niet mee en natuurlijk zondig ik regelmatig, maar hardlopen doe ik nog steeds. Al snel viel ik af en in de afgelopen twee jaar heb ik ruim 2200 km hardgelopen. Maar zeker nu ik me matig, mag het eten me nog beter smaken, dus ben ik nog serieuzer gaan koken.
Mijn volledige profiel tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.