tag:blogger.com,1999:blog-8666608618203313684.post6055635318741444031..comments2023-03-09T12:07:22.696+01:00Comments on Cuisine Pratique: Speltbrooderichttp://www.blogger.com/profile/06936665894936003912noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8666608618203313684.post-12444903574682293182013-01-04T15:41:46.689+01:002013-01-04T15:41:46.689+01:00Hoi Judith, sorry voor mijn late reactie, geen enk...Hoi Judith, sorry voor mijn late reactie, geen enkel probleem gewoon bij de bouwmarkt een steen halen!<br />Grtz Ericerichttps://www.blogger.com/profile/06936665894936003912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8666608618203313684.post-79802540616238041322012-10-25T15:31:41.314+02:002012-10-25T15:31:41.314+02:00Hoi Eric,
Ik las je post over je speltbrood, ziet...Hoi Eric,<br /><br />Ik las je post over je speltbrood, ziet er lekker uit!<br />Ik vroeg me af of ik zo'n tegel ook in mijn gewone oven (gewoon in de keuken ingebouwd, maar wel een grote, van gaggenau) zou kunnen leggen. Van gaggenau zelf heb je ook pizzastenen die je onderin kunt leggen, maar die kosten meer dan 200 euro. Daarom heb ik er nog nooit een gekocht. Dit klinkt als een eventuele goedkopere oplossing :)<br /><br />Groetjes JudithAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8666608618203313684.post-19829252773155258062012-05-23T22:27:28.512+02:002012-05-23T22:27:28.512+02:00Hoi Simon,
Goed idee die cider, de mijne begint la...Hoi Simon,<br />Goed idee die cider, de mijne begint langzaam op smaak te komen, ik zal het de volgende keer eens proberen, bak ze nu bijna wekelijks die speltbroodjes. Als het goed is reageert de cider goed met de gist.<br />Tja wat Smeets betreft, ik liep vast vooruit op de geschiedenis!erichttps://www.blogger.com/profile/06936665894936003912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8666608618203313684.post-46057697274255769802012-05-23T15:14:13.495+02:002012-05-23T15:14:13.495+02:00Ha Eric,
Mooi stuk over spelt. Ik kan me nog herin...Ha Eric,<br />Mooi stuk over spelt. Ik kan me nog herinneren dat ik voor ´t eerst een (biologisch) speltbroodje at; dat was ruim tien jaar geleden bij Herberg De Klomp in Vilsteren (of all places): lekkerrrr! Ik heb vorig jaar zelf wat luxe speltbroodjes gemaakt, waarbij ik de melk in het recept heb vervangen door cider, da´s een aanrader!<br />Ik zag overigens dat je schreef: ´wijlen Mart Smeets´... zeker wishfull thinking, of zo, haha! <br />Schrijf ze! Groeten,<br />SimonSimonhttps://www.blogger.com/profile/11136131691574295875noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8666608618203313684.post-7456514926413675242012-05-01T22:08:23.651+02:002012-05-01T22:08:23.651+02:00Bedankt voor je reactie, hier kun je meer lezen ov...Bedankt voor je reactie, hier kun je meer lezen over de travertin tegel/steen:<br />http://cuisinepratique.blogspot.com/search/label/Pizza%20Margherita<br />En ik zal er even een foto bijplaatsen, groet Ericerichttps://www.blogger.com/profile/06936665894936003912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8666608618203313684.post-51674482709044760112012-05-01T12:10:25.162+02:002012-05-01T12:10:25.162+02:00jammer dat je geen foto van de tuintegel hebt,
gee...jammer dat je geen foto van de tuintegel hebt,<br />geen idee wat voor een je bedoelt<br />en of zo´n steen in elke oven kan<br /><br />en waarom mag het zout niet in aanraking komen met gist?<br /><br />graag gelezen...ik krijg er zin in om weer eens zelf te bakkenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8666608618203313684.post-62820570477468783832012-04-26T12:18:31.094+02:002012-04-26T12:18:31.094+02:00Hi Nada,
Thanks for your nice reaction, well I was...Hi Nada,<br />Thanks for your nice reaction, well I was busy working and so on..<br />Waldkorn is a mixture of different (dark)wheats, in fact whole grain. Waldkorn bread is from Germany originally. I don't know if you can find it in Morocco, but you can find 'feuilles de brik' instead! In fact it is very healthy bread and it tastes allright, I think you can always mix the speltflour with all kind of types of 'normal' flour.<br />Grtz Eric<br />Here in french: http://www.waldkorn.be/wa/home.html<br />and in english: http://en.wikipedia.org/wiki/Whole_grain<br />http://en.wikipedia.org/wiki/Spelterichttps://www.blogger.com/profile/06936665894936003912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8666608618203313684.post-54975649768938511112012-04-26T00:26:33.198+02:002012-04-26T00:26:33.198+02:00I'm learning thing here as always! I started m...I'm learning thing here as always! I started missing your posts..<br /><br />The bread looks yummy and healthy.<br /><br />Google is not doing good in translating the ingredients. It went crazy at "waldkornmeel". Is this cornmeal?Nadahttps://www.blogger.com/profile/04300243148535752612noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8666608618203313684.post-58766897925182242052012-04-25T18:30:15.074+02:002012-04-25T18:30:15.074+02:00Tja was even druk met werken, ik heb zelf ook nog ...Tja was even druk met werken, ik heb zelf ook nog zo'n dunne pizzasteen, maar die dikke(Praxis) werken beter omdat ze meer hitte afgeven vind ik. De eerste keer even heet laten worden in de oven zonder pizza! Lijkt mij nog lastig met zo'n houten pizzaschep, om vooral als de pizza nog niet gebakken is 'm onder de pizza te schuiven...?<br />Zo zoek ik nog steeds van die faiselles...zijn natuurlijk ook vrij makkelijk zelf te maken.<br />De bloem voor de pizza haal ik ook bij de molen, veel lekkerder als van de AH. Jij gebruikt geloof ik die Semola van de foto, die gebruikte ik geloof ik voor het zelf pasta maken, natuurlijk ook prima voor de pizza.<br />Die poes is al 19... en begint nu te dementeren!erichttps://www.blogger.com/profile/06936665894936003912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8666608618203313684.post-17048217031337678092012-04-25T17:46:40.808+02:002012-04-25T17:46:40.808+02:00Hallo Eric,
Leuk om weer iets van je te lezen (ik ...Hallo Eric,<br />Leuk om weer iets van je te lezen (ik begon het al wat te missen). Je kunt boeiend schrijven en maakt er altijd interessante verhalen van. Ik kom er zowaar mezelf nog in tegen. Wie inspireert wie nu?<br />Het brood ziet er heerlijk ambachtelijk uit. Ik denk dat ik ook maar eens voor zo'n tuintegel ga. Zelf heb ik een dunne pizzasteen, waar je op zich prima op kunt bakken, maar als zo'n dikke steen een nog beter resultaat geeft, dan ga ik daar natuurlijk voor. En ja, zo'n pizzaschep... Het liefst zou ik zo'n oud houten exemplaar willen. Lijkt me geweldig. Wie weet kom ik zoiets nog eens tegen.<br />Leuke foto met die poes.Manonhttps://www.blogger.com/profile/07638452707013718051noreply@blogger.com